Allmänt om vad som hänt senaste tiden

Hej Hej Ja nu var det ett tag sedan som jag skrev. Men jag har haft så mycket och studera, ja ni ser ju alla böcker som jag ska läsa på bilden nedan.


Jag studerar

Ja sen har vi haft målaren på besök, så vi har fått fly fältet och bo i stan lägenheten, och det är ju ganska trevligt för då kan man ju shoppa. Den som inte tycker att det är roligt är ju Melissa.


Melissa sur

Men jag har tyckt att det är riktigt roligt.

Jag

Mamma köpte mig en resesäng och det är ju bra för då slipper jag sova i vagnen, märker att jag har fått ont i ryggen av den så det är ju tur att mamma går på babymassage.


Jag och lemuren


Jag i nya sängen

Sen har vi varit på mammaträff igen, vilket alltid är lika spännande eftersom vi får höra lite skvaller.




Jag och Theo

Försöker och förklara det här med brudar för Theo, att man måste ta deras hand och pussa på den när man träffas, men han fattade inte det riktigt så jag fick lov att visa hur man gör.

Sen har jag redan fått min namnsdagspresent av min Gudfar och Gudmor (Berran & Alicia) det var en Addidasoverall och det var tur, eftersom jag måste börja träna.


Jag på G o träna


Jag o Berran

Som ni märker så har jag haft mycket o göra det är därför som jag inte hunnit blogga så mycket.
Ni kanske vill se hur det blev i stugan, skickar med några bilder på det oxå.


Köket med nya tapeter


Mitt rum som är nystädat


Jag leker lite medans mamma städar


Vardagsrummet nymålat tak och väggar


Köket och hallen



Önskar er alla en trevlig 1:advent

Kram Gottfrid

Vanlig dag i min vardag

Precis som alla andra dagar så äter vi frukost och vid halv tio tiden så blir jag trött och då vill jag ut. Det tycker ju mamma är bra eftersom hon kan ta sig en dusch. Men idag så var jag lite besvärlig eftersom hon inte hade gått en långpromenad innan så jag kunde inte somna riktigt och då fick hon springa ut till vagnen och vagga och sjunga lite för mig. Men hennes sjungande består mest av entoniga skalor.



Varje torsdag så har vi träff med mina kompisar som BVC har ordnat, mamma kallar det för mammagruppen.


Jag och Noah

Jag & Noah igen

Noah är lite äldre än vad jag är så han är riktigt duktig med att hålla upp huvudet när vi är på magen, jag tycker at det är lite besvärligt. Men det är ju bra att vi träffas så här en gång i veckan så att vi grabbar kan planera hur vi ska lägga upp raggningstekniken i framtiden.


Jag & Eddie

Efter träffen så åkte mamma till babyproffsen för att inhandla en ny stol till mig, och det är ju på tiden. Är så trött på att jag alltid ska vara i babysittern som alltid är på golvet eller så får jag sitta i någons knä, jag är ju ingen baby :).


Jag och min nya Tripp Trapp stol

Det var ju på tiden att jag fick komma upp i normal nivå, så att jag lättare läsa mina böcker och blogga går ju också bättre.


Jag & kanin boken

Näe nu måste jag gå och lägga mig.

Kram till er alla från Gottfrid.

En klarblå höstdag i långvind

Idag vaknade vi vid 8 tiden, och då fick mamma bråttom med att fixa frukost eftersom målaren skulle komma och kolla upp vad han ska fixa till i stugan.  Och som alla vet så finns det ju alltid saker och göra i ett hus eller sommarstuga.
Som alltid så blir ju jag trött vid halv tio och då vill jag ut till syrran, så mamma klädde på mig en massa kläder så att jag inte fryser.


Lilla jag

Jag somnar ju alltid bums när jag kommer ut. Syrran var ute på en egen långpromenad så mamma kunde pyssla med annat under tiden som jag sov. Senare så kom grannfrun över och tog en fika med mamma och mig, och det är ju alltid så trevligt eftersom hon hela tiden pratar och pussar på en hela tiden. Jag tror att hon är lite kär i mig. :)


Elisabeth och jag

Efter fikat så tog vi oss alla en riktigt långpromenad och då fick jag sova lite till. När vi sedan kom hem så gjorde mamma iordning badvattnet så att jag fick först och främst träna på att hälla vatten över mig, eftersom vi ska dyka nästa gång det är babysim. Men det var skönt att få håret tvättat och resten av kroppen, plus att jag fick testa de nya badleksakerna och de fungerade ju jätte bra.
Efter badet så fick jag mat, och sen så läste mamma och jag mina fina böcker.


Jag i badet med mina badleksaker


Kopplar av efter badet

Ja just det jag skulle ju berätta om mina kusiner som jag har från pappas sida. Här nedan ser ni Martin och jag ha ett samtal, han är ju väldigt smart, så det gäller att hänga med när han pratar. Han var ju med i ett TV program som hette Snillen spekulerar och han vann över alla de andra ungdomarna och jag tror att Martin var yngst, det var ju jätte bra gjort.


Martin och jag

Sen har vi Johanna och hon är också väldigt smart. Hon har börjat på djurgymnasiet, hon får även ha med sig sin hund vilket ju är jätte bra.


Johanna

Sen har vi faster Lena och hennes man Kalle, de träffade jag faktiskt när jag bara var 3 dagar gammal. Och jag lovar att kameran var framme och fotograferade mig den dagen. Jag kanske kan bli fotomodell när jag blir lite äldre. :)


Faster Lena, Martin, Kalle och jag i saltvik

Ja det är alltid trevligt när de är folk omkring, den här dagen som bilderna kommer ifrån är när de hälsade på farmor, fast det blir ju deras mormor hmmm...... knepigt det där (i engelskan och i finland så är det ju bara ett ord för båda farmor o mormor).

Ja det var lite om det, nu måste jag krypa ner i sängen annars blir mamma galen. Jag vet att hon spionerar på mig via sin kamera, typiskt att man aldrig kan smussla in brudar på rummet.


Spionkameran på mig

Kram till er alla från Gottfrid via mamma

10 nov & idag fyller jag 3 månader

Idag måndagen den 10 november fyller jag som sagt 3 månader, tänk vad tiden går fort snart kan jag säkert springa också.


Jag med min fina leksaksmobil

Mamma vaknade tidigt idag och då ville inte jag heller sova, så jag fick vara med pappa och titta på ekonominyheterna vilket är väldigt spännade i denna finanskris, (vilket vi aboslut inte såg något av när vi var i stockholm alla handlar ju som galningar).
Mamma och jag tog en snabb frukost och sedan åkte vi in till hudiksvall för att lämna in bilen på service, det är ju tur att mamma är lite om sig o kring sig så att vi fick en lånebil från Toyota, fast de ville ju först låna ut en bil från -03 men det gick inte för sig eftersom min avancerade bilbarnstol bara fungerar i nyare bilar så mamma fick ta en demo bil från -08. Tur att vi fick en ny bil annars får man ju skämas.

Sen bar det av till Farmor i saltvik för att bli omhändertagen på ett riktigt farmorlikt sätt, det vaggas och det pussas vilket är så mysigt. Vi tog oss en långpromenad runt saltviksudden.

I vanliga fall så brukar jag och mamma gå på babysim varje måndag men idag så var det inget vilket var synd eftersom jag skulle behöva ta ett bad, och så tycker jag ju att det alltid är så roligt eftersom jag alltid vinner. De andra bebisarna de är inte lika duktiga som jag. Ni ska se när jag och baddrottningen och jag simmar ifrån alla de andra, de bara jollrar av glädje. Här får ni se några bilder från förra gången när farmor och pappa tittade på och hejade fram mig.


Mamma baddrottningen och jag klara för start


Först upp på segermadrassen

 
Segervarvet


Och här glänser vi bara

Ja ni ser ju själva hur bra det ser ut. Men jag lovar att man är helt slut efter en sån här halvtimme. Jag brukar somna som en stock efteråt, vilket jag tror att mamma tycker är bra eftersom vi oftast åker själva och då kan hon köra i lugn och ro.

Så här ser jag ut efter badet

Men som sagt idag fick jag ju inte bada, hoppas att det blir av nästa vecka. Blir bara lite orolig om jag får ett bad innan dess, hoppas hoppas att mamma orkar.

Här har ni en konversation mellan mig och mamma:

http://www.youtube.com/watch?v=f-p7TxcpGho

Klicka på länken så öppnas den i eget fönster

Ni kanske vill se mitt fina rum också, jag är faktist väldigt duktig på att sova själv i rummet och i spjälsängen men den är ju så fin så vem skulle inte vilja sova i den ni ska få prova om ni kommer och hälsar på.
Jag brukar få John blund i ögonen kring halv åtta och då får jag mat av mamma och sedan så lägger hon mig i sängen och då somnar jag nästan direkt jag vaknar i och för sig en gång under natten och då är mamma så snäll att hon ger mig lite mera mat och då somnar jag om bums när hon lägger ner mig i sängen igen.

Här får ni se hur fint det är:

Min fina säng



Ja ni ser hur skönt det ser ut

Ja nu måste jag sluta mamma blir galen på att jag hoppar upp och ner i sängen för att fotografera både mig och sängen.

Imorgon ska jag berätta om mina kusiner på pappas sida, och faster ska också bli publicerad på bloggen.
Kram till er alla från Gottfrid via mamma igen.


Äntligen i stugan

Ja då har man skaffat sig en egen blogg, det känns ju bra :).
Igår så kom vi tillbaka från Stockholm till stugan i Långvind vilket var väldigt skönt.
Det var så skönt att äntligen få sova riktigt ordentligt i vagnen så mamma blev lite orolig eftersom jag sov från kl 11 till halv 4.


Jag

Ligger just nu på golvet och äter på händerna, upptäckte för en stund sedan mina fötter vilket var spännande men än så länge kommer jag inte åt dem.

Sitter och väntar på att vi ska åka
Väntar på bilfärd
Ja snart är de klara
Är de aldrig klara


Pappa och jag i väntrummet på Barnängens BVC


Väntar på sprutan


Ligger och väntar på sprutan som tur är så får jag titta på Bolibompa draken.
Kollar in bolibompa draken

Ja i fredags så fick jag min 3 månaders spruta på Barnängens BVC och Ingegärd är ju väldigt trevlig och hon pratade på med både mamma och pappa så jag kände inte av sprutan så mycket, grinade bara en liten stund men det gick fort över när jag fick komma till mamma.
Innan så var vi på NK och köpte oss en ny sjömanskostym till dopet som jag ska ha i Sofia kyrkan den 6 december.
Mamma köpte lite Gant kläder åt mig också (som pappa inte vet om), men det ska bli kul o få spy ner de kläderna.
Melissa körde vi till kusinen Bella, sen vi åkte till gudföräldrarna Alice och Berran för att sova över.


Moster Sirpa och jag

På lördagen åkte vi till Moster Sirpa och Håkan för att ta en fika och visa upp hur stor jag har blivit. Fick jättefina fiskar som jag kan ha när jag ska bada, efter det åkte vi till Nacka forum och kollade upp alla de nya fina affärerna.
Vi hälsade även på familjen Meurk. Hämtade sedan Melissa från Bella och åkte till Stugan.

Välkommen till min nya blogg!

Ja jag är en liten kille som föddes den 10 augusti 2008 på Danderyds Sjukhus.
Jag är en stockholms kille bostad på södermalm, men just nu så bor vi i Långvind i stugan (eftersom syrran vill bara ute hela dagarna) så då vill mamma att vi ska vara på landet hela tiden.


Här är syrran


& här är jag

Min moster Sirpa ville att jag skulle skaffa mig en blogg så att hon kan vara med o kolla hur jag har det, träffade henne igår när vi har i stockholm och det kommer ju inte blir lätt det där med att försöka slingra sig ifrån någon utbildning. Hon hade drömt att jag utbildade mig till kemist vid 7 års ålder och mitt schema såg inte så bra ut med alla hålltimmar, de ville hon naturligtvis ändra på och lägga in lite flera ämnen att studera hmm..... undrar hur detta kommer att sluta när jag växer upp. Men det är klart mamma vill ju att jag ska bli läkare. :)

Moster Sirpa och jag

Lite mer om mig.
Jag har ju två kusiner och en halvkusin (kan man säkert säga)
Christian, Isabella och William är dessa personer


Christian och jag

Christian har så mycket på gång hela tiden och det är svårt att få tid med honom han jobbar på krogen (vilket är bra för mig när jag ska ut, då kan jag bara ringa så kommer jag in på alla krogar) men han jobbar ju också med musik är bilden ovanför så är vi och hälsar på i han nya studio vilket var jättespännande.

Och sen är det Isabella, och hon älskar alla djur hon har en hund Swanny, en kanin Rosa och sedan brukar hon ta hand om hundar så det är alltid så mycke djur hemma i hennes och Viktors lägenhet och det är så spännande.

Bella och jag med min vagn

Sen har jag ju William som är Christian´s och Bella´s lillebror och han är ju bara 5 år, tyvärr så har jag ingen bild på honom just nu men det kommer.

Sen har jag Farmor och Farfar som bor i Saltvik i Hudiksvall och där är det alltid så trevligt att vara, farmor är alltid så snäll och omtänksam hela tiden, tänk bara en gång när vi skulle åka iväg med bilen och farmor säger att jag gjort i brallan men mamma säger att det inte är så men farmor insisterar på att kolla och mycket riktigt så var det hur mycket som helst i den blöjan och det hade ju inte varit roligt att åka med de produkterna en så lång resa


Farmor och jag

Här kommer en bild på mig och farfar också



Ja sen har jag ju Morfar som bor i Finland och han kom och hälsade på när jag var 3 veckor.

Morfar och jag

Sen har vi ju mormor och hon hälsade ju på direkt på sjukhuset dagen efter att jag kom till världen.
Vi var och hälsade på henne i härjedalen några dagar.
Mormor och jag

Ja det kommer mera men det var lite iallafall

Kram Gottfrid via mamma

RSS 2.0